Ria Westerhuis leest voor uit haar nieuwste gedichtenbundel
"ZOMER" , 28-11-2015

Ria Westerhuis leest bij de presentatie van haar nieuwste gedichtenbundel NACHTSLEUTEL voor uit eigen werk. Dit gedicht heeft ze opgedragen aan /voor haar partner:


Opnames TV Meppel vanuit de Plataan.

Het programma word van 20 t/m23 december a.s tuitgezonden. Met medewerking van een aantal singersongwriters en dichters. ik draag een speciaal geschreven decembergedicht voor :Geboorte

de winkelstraat veinst overvloed
dronken van verrukking
sterren van glas fonkelen vreugde
etalages vol lekkernijen dagen
uit, flirten met hongerige magen
de schemer valt veel vroeger al
in kille achterbuurten
waar zij haar handen warmt
aan arme adem
waar zij gelaten lacht
naar gaten in haar kleren
de kou kan haar
niet deren, enkel
de leegte in haar lijf
daar opent iemand een deur
een uitgestoken hand
fluistert haar naar binnen
naar waar het licht en goed is
waar geuren bedwelmen,
een stoel wordt aangedragen
vriendelijke ogen sturen
een warm maal zalft
haar lege maag, een glimlach
krult gesprongen lippen
geboorte van nieuwe hoop

Presentatie nieuwe dichtbundel van Ria Westerhuis

Op zaterdag 28 november presenteerde Ria Westerhuis haar nieuwe dichtbundel Nachtsleutel bij Zael, Zuideinde 56 te Meppel. Ria Westerhuis schrijft gedichten, verhalen en liedteksten in het Nederlands en in de streektaal van de Reest. Deze vierde bundel bevat 35 Nederlandstalige gedichten en 20 gedichten in de Streektaal. Westerhuis schrijft veelal in en over de nacht. Andere onderwerpen zijn min- en onmin, natuur, humor en nostalgie. Genoeg ingrediënten voor een verrassende, intrigerende en ontroerende bundel. Ria treedt vaak op in het land waarbij ze op vele plaatsen haar gedichten voordraagt. Afgelopen jaar toerde ze rond in Zuid Nederland en België met nog 40 andere dichters. Ze was twee maal genomineerd voor de streektaalprijs van Dagblad van het Noorden, en won diverse prijzen.Op 28 november 2015 overhandigde Ria het 1e exemplaar van Nachtsleutel aan de burgemeester van de Gemeente De Wolden, Roger de Groot"


Heeren Oud-Zuid zingen "Zomerzinnen"

Heeren Oud-Zuid (Luc Oostra, Jan Kuipers en Cor Többen) Zingen het lied "Zomerzinnen" De tekst is van de hand van Ria Westerhuis.


Over Ria

Ria Westerhuis geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Verhuisde in 1980 naar de Wijk aan de Drentse kant. Schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest”.

Laatste nieuws

Social Media

Facebook
Twitter